Review: Mustela Слънцезащитен лосион SPF50+

 Здравейте!

Продължаваме поредицата за слънцезащита с един крем от популярната детска марка Mustela. Може да е за деца, но никой не може да ви спре да го ползвате и за себе си. А и се води подходящ за цялото семейство.

Предлага се в няколко разфасовки, като аз имам най-малката 40 мл.


За продукта:
Слънцезащитният лосион на Mustela е подходящ за цялото семейство, като може да се нанася върху лицето и тялото. С висока защита от вредните слънчеви лъчи и водоустойчив. Продуктът е предназначен за всички типове кожа, включително нетолерантна към слънцето и атопична.

Формулата му е обогатена с органично AVOCADO PERSEOSE - захари от авокадо, които подсилват бариерната функция на кожата и защитават в дълбочина, като предпазват кожните стволови клетки от увреждане, причинено от UV лъчи. Характерна съставка за продуктите на Mustela.


Предимства:
  • Съдържа подбрани защитни филтри, които допринасят за грижата за океана.
  • Не оставя бели следи.
  • Без парфюм.
  • Тестван от дерматолози.
  • Подходящ за бебета и деца.
  • Без алкохол

Ключови съставки:
Антиоксиданти: Persea Gratissima (Avocado) Oil, Tocopherol
Успокояващи: Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract

Слънцезащитни филтри: Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Diethylhexyl Butamido Triazone, Ethylhexyl Triazone

Както казвам по-горе е подходящ и за лицето, и за тялото. Кремът изглежда гъст и плътен, но не е прекалено мазен върху лицето. Все пак не е подхоящ за много мазна кожа и по-скоро има свеж финиш върху кожата. Ако сте със суха кожа ще ви хареса много. 

Съдържание:

Aqua (Water) , Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Bis Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Diethylhexyl Butamido Triazone, Glycerin, Cetyl Alcohol, Ethylhexyl Triazone, C20-22 Alkyl Phosphate, C20-22 Alcohols, Arginine, 1,2 Hexanediol, Glyceryl Caprylate, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Tocopherol, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract.

Като заключение ще кажа, че лосионът ми харесва, не е подходящ за мазна и смесена кожа, особено в топлото време, но за плажът е супер, както и за тялото или ако сте със суха кожа. Подходящ е и за малки бебета. По принцип се препоръчва слънцезащита да не се ползва за деца под 6 месеца, но за този пише, че е подходящ от раждането. Все пак имайте предвид, че по-добре не дръжте детето на слънце възможно най-дълго време.

Mustela Слънцезащитен лосион SPF50+- 40 ml. цена: около 25-30 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара