Review: Brave New Hair | Hair & Body Glow - Summer Dream by Ivana Alexandrova* vs. Minty Twinkle Twinkle

Здравейте,

днешният пост започва с това, че обожавам блястящи продукти за тяло и ги ползвам дори през зимата. Когато си призрачно бял, малко блясък поне придава някакъв релеф на тялото, отделно, че след "Здрач" си беше направо модерно да блестиш на слънце. 

При блестящите продукти за тяло имам едно правило - да изглежда деликатно, но и да се вижда. Не харесвам такива с прекалено едър брокат, както такива, които цапат дрехите или блясъкът остава по тях. 

Днес ще Ви разкажа за два продукта на Brave New Hair, които са от добрите примери и ще направя сравнение между двата продукта от серията. Това са Hair & Body Glow в колаборация с Ивана Александрова, която сигурно познавате от нейния блог и YouTube канал. Другият е Hair & Body Shimmer Minty Twinkle Twinkle.


Hair & Body Glow - Summer Dream by Ivana Alexandrova

- аромат на кокос и карамел
- хидратиращо действие

Интересното в състава е комбинацията от моркса вода, която е богата на минерали и пребиотикът - инулин, който най-често се извилича от растения. В комбинация с хидратиращите захари, които не само хидратират кожата, но и кожата изглежда по-свежа и пантенола кожата се успокоява и макар, че не съм го изпзолвала след излагане на слънце, според мен ще има подходящо действие не само да придаде блясък, но и да хидратира и успокои кожата. 

Формулата е изненадващо течна, трудно ми е да определя на какво точно ми прилича, но трябва да се нанася внимателно. Свиква се и не е голяма драма, може би ако опаковката беше с помпа щеше да е по-добре. 

Разнася се лесно на кожата. НЕ цапа дрехите след като продукта попие. На водна основа е и се почиства лесно. Придава интензивен блясък, който не е натрапчив и е подходящ за всеки ден. Определено прави впечатление, но не все едно сте целите в брокат (имам и такъв продукт, който не изпзолвам поради тази причина). Блясъкът е фин и изглежда все едно Ви идва отвътре. :D 

Благодарение на интензивното съдъражние на блестящи частици, Ви е необходимо малко количество за супер много блясък. Продукът може да се надгражда, като го нанесете и оставите да попие и след това добавите още. 

Няма автобронзиращо действие и не променя цвета на кожата. Само подчертава тена, който вече имате. Ако като мен изпзолвате self-tenning продукти - редовната хидратация на кожата помага за по-дългото им запазване преди да трябва да подновите, както и за това да не ставате на петна.

Ароматът е сладък на кокос и карамел и много траен.



Активни съставки: Морска вода, пантенол, пребиотик, дълбоко хидратираща хидроконцептуална захар.

Състав: Aqua, Glycerin, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Mica, CI 77491, Phenethyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Polyacrylate Crosspolymer-6, Inulin, Fructose, Panthenol, Polyquaternium-7, CI 77891, Maris Aqua, Parfum, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Propylene Glycol, Sodium Phytate, Coumarin, Benzyl salicylate, Hexyl Cinnamal.

Преминавам към Minty Twinkle Twinkle, но преди това да споделя и за общото между двата продуката.

Общи характеристики:
- хидратира кожата
- придава блясък 
- има успокояващ ефект


Hair & Body Shimmer Minty Twinkle Twinkle

- ментов аромат
- охлаждащо действие

Minty Twinkle Twinkle ме изненада, когато го нанесох на кожата, особено след като вече бях пробвала Summer Dream, очаквах също толкова силен блясък. При Minty Twinkle Twinkle концентрацията на блестящи частици е по-ниска и основно изпъква с охлаждащото си действие. Ако мога да ги разгранича - Summer Dream ми е по като за изпзолзване в града, а Minty Twinkle Twinkle ми е като за след плаж.

Minty Twinkle Twinkle има силен ментов аромат, който не е траен и не ми допада много, може би друг сорт метна като sweet mint би бил по-подходящ. При нанасяне на кожата има охлаждащ ефект. Ароматът е на менол и не е толкова траен, както при Summer Dream.

Има разлики и при формулата между двата продукта. Този е като желе и не е толкова течен, няма опасност да се накапете с него. Също така попива бързо и не цапа.

В състава отново е заложено на хидратиращата захар в комбинация с успокояващ провитамин Б5 и освежаващ ментол. 

Активни съставки: Ментол, пантенол и дълбоко хидратираща хидроконцептуална захар.

Състав: Aqua, Glycerin, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Panthenol, Polyacrylate Crosspolymer-6, Polyquaternium-7, Mica, CI 77491, Parfum, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Menthol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Coumarin, Limonene


Като заключние ще кажа, че според мен Summer Dream by Ivana Alexandrova е продуктът с по-силен блясък, лично на мен и ароматът повече ми допада, при избора на подобен продукт за тяло мисля, че това е водещото, все пак е блясък за тяло. Харесва ми трайният аромат, който се усеща 4-5 часа след нанасяне, както и красивият блясък, който издържа цял ден. Както вече споменах опаковката за мен е минус и при двата подукта. Minty Twinkle Twinkle не ми допада ароматът и по-ниската концентрация на блестящи частици. Освежаващото действие определено е плюс.


Minty Twinkle Twinkle  - 50 мл. цена: 9.45 лв.
Summer Dream by Ivana Alexandrova - 50 мл. цена: 9.45 лв.

Love,
Snejana

* Summer Dream by Ivana Alexandrova e изпратен от PR. Публикация на е еспонсорирана.

You May Also Like

0 коментара