Review: La Roche Posay | мицеларна вода*

Здравейте!

Мицеларната вода трайно се намести в ежедневната ми рутина вече повече от 4 години. Още в началото, когато започнах с блога през фервуари 2013 година, се запознах с тази магична течност, без която не оставам.

Какво е специалното на мицеларната вода?
- благодарение на характерната си формула мицелът улавя замървсяванията и ги задържа в себе си, като така лесно се справя с почистването на лицето.

Има много начини за изпозлване на мицаларна вода, но за мен най-ефективният е като трета стъпка в почистването на кожата. Аз изпозлвам мицеларната вода след като вече съм свалила грима с масло/крем и съм почистила с гел + четка. Изпозлвам 1 тампон, за да почистя остатъчците около очите, ушите, челото и врата. Много често я изпозлвам и сутрин за почистване на остатъците от крем и себум.

 La Roche Posay пуснаха новата си серия с три различни варианта обогатени със съставки, които леко ги различават, като например в тази за мазна кожа има цинк. Трудно е да кажа дали някоя от тях е по-добра, но за моята кожа най-оптимален се оказа варианта за мазна кожа, защото моята е смесена към мазна.


Мицеларна вода за мазна кожа
- освен за почистване на замърсяванията, този вариант има съставки като цинк, който да регилира отделянето на себум и действа срещу несъвършенствата на кожата.

Съдържание: AQUA / WATER, HEXYLENE GLYCOL, GLYCERIN, POLOXAMER 188, ZINC PCA, SODIUM LACTATE, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, DISODIUM EDTA, CITRIC ACID, DIHYDROCHOLETH-30, IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE

Мицеларна вода за чувствителна/реактивна кожа
- най-изчистеният съста е на този вариант. Няма дори добавен парфюм, който може да действа реактивно.

Съдържание: Aqua / Water, Glycerin, Peg-7 Caprylic/Capric Glycerides, Poloxamer 124, Poloxamer 184, Peg-6 Caprylic / Capric Glycerides, Polysorbate 80, Disodium Edta, BHT, Myrtrimonium Bromide.

Мицеларна вода за нормална кожа
Съдържание: AQUA (WATER), PEG-7 CAPRYLIC / CAPRIC GLYCERIDES, POLOXAMER 124, POLOXAMER 184, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC, GLYCERIDES, GLYCERIN, POLYSORBATE 80, DISODIUM EDTA, BHT, MYRTRIMONIUM BROMIDE, PARFUM( FRAGRANCE).

Като заключение ще кажа, че определено много ми харесаха. По принцип винаги залагам на един и същи бранд, но това е нещо свежо и различно, относно почистването не видях разлика между 3те вида, така че водете се от типа на кожата Ви по време на избора. Аз ползвах тази за мазна кожа най-дълго време, защото моята кожа е комбинирана.

La Roche Posay | мицеларна вода- 200 мл. цена: 20 лв.

Love,
Snejana

*Продуктите са изпратени от PR. Публикацията не е спонсорирана. 

You May Also Like

0 коментара