18.02.2017 г.

Haul: Любими продукти

Здравейте!

Гледам "Умирай трудно 3", ям пай с ягоди от McDonalds и пия капучино, така изглежда съботният ми късен следобед. За филма, това ми е любима поредица, не знам, но Джон Маклейн ми е много симпатичен, един от най-любимите ми екшън поредици. Паят не е от най-сполучливите и едва ли ще повторя, а за капучиното мога да кажа, че е класика.

Но все пак публикацията днес не е за това какво правя в събота, а какво си купих и най-вече първите ми впечатления от продуктите, като повечето от тях са много любими и купувам за пореден път, а другите са нови на пазара, които много исках да пробвам.

Започвам с най-любимите ми неща, като за начало не се сдържах и си взех пилинг-маската на Freeman със захар и активен въглен. Ревю --> тук. Любим продукт, които ми стана фаворит, само защото го използвам по специфичен начин. Не е особено нежен, така че не го препоръчвам на хора с много чувствителна кожа.


В последните няколко месеца имам проблеми със скалпа и след като пробвах около 7 различни шампоана видях ефект единствено от Здраве. Аз използвах варианта за сух и чувствителен скалп със сух пърхот с чаено дърво. Не смея да пробвам друг, защото положението наистина беше зле. Преди всяко миене си правих хидариращи маски на скалпа с масла без никакъв ефект. Така че за сега ще използвам този. Голям плюс за Здраве Актив!

Сапунът за ръце от коледната колекция на Yves Rocher с боровинка ми беше тотален зимен фаворит, но реших да разнообразя и да си взема този с мандарина и канела, защото много харесах крема, но все пак за сапун за ръце боровинковият беше по-добър.

В последно време използвам само дезинфектантът за ръце на Lidl. Евтин и го намирам доста лесно. Мирише свежо, не изсушава кожата на ръцете и е икономичен.

Преди да премина към новите продукти ще кажа няколко думи и за може би най-използвания антицелулитен гел от мен, а именно този на Bioten. Повече за него може да видите --> тук. Има загряващ ефект и ми харесва това, че усещам някакво действие.

А сега към новите продукти, започвам с базата за сенки на Bourjois. Само Jays Deen знае колко голяма мъка беше да я намеря тази база и накрая да остана толкова разочарована. Трябваше ми нова база и тъй като до сега не съм оставала разочарована от техните продукти бях сигурна, че ще е добра, но за съжаление съм много разочарована. Не съм я тествала достатъчно дълго за генерални заключения, но през последната седмица я тествам всеки ден и сенките се събират в сгъвката на окото. Иначе за самата база - има блед цвят, който изравнява тена на кожата, като формула е осезаемо лепкава. Сенките се нанасят лесно, но след няколко часа се събират, а пише, че дори е водоустойчива. Силно се надявам грешката да е в мен, ще продължавам да я тествам пък да видим.

Друг продукт на марката, който обаче ми хареса е фон дьо тенът Healthy Mix. Взех си го преди доста време, първите ми впечатления със снимки може да видите --> тук. Хубав е, но след като започна да се затопля времето, кожата ми стана по-мазна и сега дори и с пудра не е толкова траен, около 4 часа преди да трябва да матирам. Но в най-студените дни беше супер. В момента е намален и е с нова по-готина опаковка. За суха кожа е идеален дори и в по-топло време, за мазна кожа не е добра идея.

Още един разочароващ продукт се оказа и коректорът на Essence Comouflage, който аз очаквах да е копие на този на Catrice, а всъщност се оказа, че нямат нищо общо. Този на Essence е много по-малко покривен, самата му формула не е толкова пигментна.

Един продукт, който всъщност ми хареса е скрабът стик за устни с аромат на мен. Стик балсам със захар. Сладка опаковка, приятен аромат и хубава скрабеща формула. Лесен стик за употреба, използвам го преди да се гримирам, защото ако седи в банята винаги ще я забравям.

Миглите на H&M не бяха планирани, но бяха намалени на 2 лв. и нямаше как да пропусна. Мигли никога не са излишни, особено едните са толкова интересни и драматични, нямам търпение да измисля нещо цветни и екстравагантно с тях.

И за десерт остава най-уникалният душ гел ever. Cottage с аромат на какао и лешници. За да придобиете представа как мирише - горещо мляко с какао, щипка печени лешници, бита сметана. Ароматът е толкова богат, разнообразен и дълбок, не съм използвала нещо подобно до сега. Толкова ми хареса, че въпреки че имам пълна на половина бутилка си взех още две за всеки случай.

А Вие какво си купихте последно?

Love,
Snejana

10 коментара:

  1. За проблеми със скалпа препоръчвам от личен опит шампоанът Selsun Blue, който се продава по аптеките около 8 лв. за 200 мл. Лошото при тези шампоани е, че скалпа привиква към тях и в един момент нямат ефект. За това аз имам резервен вариант- шампоана против пърхот на Green Pharmacy (каталожна козметика), който е около 9 лв. за 350 мл.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да така е, аз се надявам проблемът да е от студеното време и сухият въздух. Поне така каза фризьорът ми. Благодаря за препоръката. 😊

      Изтриване
  2. Издирвам базата за сенки от 1 седмица. Не я открих нито в Дм, нито в Лили.. А тази на Catrice по-добра ли е според теб :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. http://snejanaatanasov.blogspot.bg/2016/09/review-catrice-prime-and-fine.html?m=1 ами тази на Catrice е доста добра за цената си според мен.

      Изтриване
  3. Може да пробваш шампоана на Билка за сух пърхот - има бързо действие и много приятен аромат!Този на Здраве не съм го ползвала, но съм чувала добри отзиви.

    ОтговорИзтриване
  4. Добре, че каза за базата. Не бях и чувала за нея, но като се познавам - щях веднага след като чуя да я грабна... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, наистина искам да я харесам, но като се случи няколко пъти един след друг значи не е случайност. Ще видя какво ще ми е заключението, като стане време за ревю. Но имах оргомни надежди. 😕

      Изтриване
  5. Душ гела на Cottage ми е любиим!Пробвала съм и с карамел и ванилия.Мога да кажа само че ухаят невероятнооо!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Много кофти, че базата не е хубава .. Щях даже да я купувам тези дни, нали е Буржоа. :D Имам мания към тази марка и по принцип всичко им харесвам, но явно базата е кофти. Може би трябва да я пробвам и така да преценя дали да я взимам, но след твоя коментар май доста се разубедих. :)

    ОтговорИзтриване