HYDRAFACIAL 2.0 | Моят опит с процедурата. Резултати и Впечатления.

Здравейте!

Един късен пост за всички, които също като мен не са успели да се доберат до компютъра по рано.
Знаете, че преди близо месец бях на първата си Hydrafacial процедура и сега е време да споделя повече за нея.


Обикновено, когато отида на козметик си правя почистване и това е, всички други процедури са отделни и се правят с различни уреди, или пък за "терапия с витамини" трябва да отида в друг салон = губи се време и пари.

Когато за първи път четох за апарата Hydrafacial именно това ми направи впечатление, че събира в едно 5 напълно отделни по принцип процедури- ексфолиация, химически пилинг, екстракция, регенерация и хидратация + 3 допълнителни терапии- хромотерапия, диамантено микродермоабразио и вакуумен лимфен дренаж и всичко това е събрано в една единствена машина.


Второто нещо в Hydrafacial, което ме изненада приятно е това, че всичко е толкова индивидуално и не говоря само за накрайниците на машината, но и самите настройки. Всичко се преценява на момента, зависи от моментното състояние на кожата и нейните нужди, точно това според мен прави самата процедура безболезнена и комфортна, достатъчно при това да се прави в точно преди важно събитие. Мария козметичката, която ми прави процедурата в Magic Line дори ми разказа, че е правила Hydrafacial на булка в деня на сватбата и.


Като времетраене е около 40-45 мин, с всички екстри, аз бях с грим и само свалянето и почистването на лицето е най-малко 5 мин. имайте го предвид, ако искате да приключите по-бързо. Самата процедура е много бърза, отнема около 20 мин.

Другото, което привлече вниманието ми по време на процедурата беше това, че нищо, от нещата сложени върху кожата, не се почистват, остават я да се "напой" добре, точно от там идва и Hydra частта, което своеобразно успокоява кожата и след края на самото третиране, кожата не е нито раздразнена, нито червена, нито суха.

Също така е важно да се каже, че Hydrafacial е подходяща за всеки тип кожа и възраст, както за много сухи кожа, така и за такива със силно акне или пък такива с дълбоки бръчки.


Как изглежда самата процедура:

Започва се с премахването на замърсяването по кожата и веднага след това се започва с първата стъпка, която е ексфолиацията, която почиства кожата. Използва се индивидуален накрайник, както и настройки за силата на вакуума. Втората стъпка е химичен пилинг, който не е агресивен и няма да останете без кожа след него, той почиства кожата в дълбочина, тук отново индивидуално се избира какъв процент киселини да се използват. Следващата стъпка ми е любима, нарича се екстракция и според мен ще е любима на всички с упорити черни точки, използва се серум Beta-HD, който просто изпарява замърсяванията от порите. При мен последната стъпка беше хидратацията. Серумът, който се използва е Antiox-6 подхранва кожата с витамини А и Е, съдържа още хиалуронова киселина, екстракт от бял чай, екстракт от кестен и рециново масло.


След края на 4-та стъпка последва терапията със светлина, Мария използва синя светлина, която е подходяща за моя тип кожа, за сухата кожа се използва червена светлина. Всичко свършва с нанасяне на крем, след това на слънцезащитен крем / много важна стъпка, защото кожата е по-чувствителна към слънцето и както виждате и в клипа, може да се нанесе и фон дьо тен, но не е задължително.

Резултатите са видими веднага след първата процедура, кожата е като от порцелан, порите са свити, а черните точки просто ги няма. (това е след една процедура) Ако искате кожата ви трайно да изглежда така са необходими най-малко 5 процедури, за да се почисти напълно кожата и след това е необходимо да се правят поддържащи терапии, веднъж на няколко месеца.


Може да видите vlog от деня и как изглежда кожата ми преди и след Hydrafacial.
Информация за салоните предлагащи Hydrafacial може да намерите на сайта http://www.hydrafacial.bg/ . Цената на процедурата е около 80-140 лв. в зависимост от салона, в сайта може да следите за промоции!

UPDATE:
Към днешна дата има много салони предлагащи по-евтини алтернативи на Hydrafacial, но не с оригиналния уред. Като резултатите нямат общо с показаните от мен. Продължавам да правя процедурата няколко пъти в годината, като избирам салон, който работи с оригиналния апарат.

Love,
Snejana

*Благодаря на Bul Med за възможността да изпробвам Hydrafacial! Мнението ми за самата процедура не е повлияно по никакъв начин от това!

You May Also Like

5 коментара

  1. Анонимен5.03.2015 г., 1:16:00

    Звучи чудесно! А каква е цената на процедурата?

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен ми предложиха да я пробвам, но тъй като не съм от София, трябваше да се уточним допълнително и после така и никой не ми писа, дори се скриха като ги търсих. Явно блогърки от провинцията не са им сред таргета. Иначе процедурата звучи супер, но цената й все още не е по джоба ми :)

    ОтговорИзтриване
  3. Краси, не го мисли и на мен ми се е случвало вече няколко пъти, но какво да се прави, все още не са се научили как се комуникира с blogger-и. :):):)

    ОтговорИзтриване