Review: Beauty Formulas- Coconut Body Butter Cream and Avocado Oil Deep Conditioner

by - 14:41 ч.

Здравейте!

След размишления да публикувам или не, реших, че неделя следобед е подходящ момент да си поговорим за полезното и вредното в козметиката...
Днес на blog сцената са два продукта на английската марка Beauty Formulas, която се съмнявам някой в Англия наистина да купува.
Както се досещате ревюто ще е негативно. Точно това е и причината толкова дълго да го отлагах.


 Ще започна с това, че ако си бях купила тези продукти преди 2 години сигурно щях да съм супер доволна от тях, защото не е като да не вършат абсолютно никаква работа. Но... (винаги има и но!) сега, когато се научих да чета съдържанието и знам какво значат нещата в него, дори ми е неприятно да ги ползвам.


Coconut Butter & Vitamin E (наблягам най-вече на последното) Body Butter Cream
Много хубава опаковка, като я погледне човек (особено, някой, който обича кокос) веднага иска да я купи. Още щом отворих опаковката лошо впечатление ми направи това, че реално изобщо не мирише на кокос, но пък консистенцията ми се стори толкова интересна, че някак си преглътнах лошия аромат. Консистенцията е толкова интересна, маслото е буквално като масло, даже по-гъсто. Изобщо не се маже лесно върху кожата, а в опаковката седи някак желирано. В началото смятах това за много готино докато (естествено с голямо закъснение) не погледнах съдържанието...


Както повечето продукти започва с вода, но още втората съставка е така обсъжданото Mineral Oil или минерално масло, което е доста спорно дали е полезно, защото запушва порите. То е следвано от "петролни продукти", което ще рече, че е далече от сладкия кокосов орех на опаковката и в действителност няма нищо полезно в този крем за тяло. Но все пак от къде идва омекотяващият кожата ефект, ами от това, че всъщност крема е наблъскан с парафин, силикон, глицерин и разни поликрилати. Наличието алкохол винаги ми е било много интересно в омекотяващите продукти. За разкош не са изпуснали и Methylparaben и Propylparaben, които в случая се явяват като малкото зло. Е.. от Beauty Formulas не са излъгали с надписа на опаковката, че съдържа и Витамин Е, има го и в съдържанието на последно място (Tocopherol).
Заключението ми е, че няма да купя отново!


Avocado Oil Treatmen Wax Intensive Deep Conditioner.
Маската с масло от авокадо обещава, ще след продължителна употреба ще направи косата здрава и лъскава. Искрено се съмнявам, че ще има благоприятен ефект върху каквото и да е било с това съдържание. Но за него след малко. Опаковката е удобна за бъркане в нея. Аромата е слаб и леко странен, не знам защо го свързвам с прах за пране, но не мирише лошо. Консистенцията е кремообразна и прилича на майонеза. Веднага след употреба косата е мека и лесно се разресва, но когато почне да изсъхва, губи мекотата си и става леко като четка.


Предполагам, че ефекта на четката идва от съдържанието на алкохол, които изсушава косъма. За разлика от крема за тяло, тук в съдържанието има масло от авокадо, което обаче бледнее на фона на цели 5 парабена. Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben и Propylparaben. Също съдържа консерванта лимонена киселина (Citric Acid).
И този продукт не бих купила отново. Като цяло съм доволна от себе си, че вече чета етикетите на продуктите, които ползвам и се надявам такива грешки да не се повтарят в козметичната ми кошница.

Ако се чудите съдържат ли продуктите, които ползвате вредни съставки, може да проверите в един специален сайт- http://www.ewg.org/skindeep/ . В него има подробно обяснение на съставките на продуктите. Има го и като мобилно приложение! А и винаги може да ползвате Google, той също е добре запознат с тези неща!

Ами вие четете ли съдържанието на продуктите, които ползвате? Интересувате ли се дали има вредни съставки в него?

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Ужасна е тази маска с авокадото.
    Мирише отвратително за мен, косата ми още докато я мия е някаква странна на допир, а след това далеч от мека и лъскава...И, да, като добавим количеството парабени, пфеноксиетанол, минерално олио и сигурно и силикони, просто не знам с какъв акъл съм я купувала.Сега я ползвам само като крем за бръснене :D

    ОтговорИзтриване
  2. И аз си задавам същия въпрос... Къде съм гледала в магазина. :D и съм напълно съгласна, че е ужасна!

    ОтговорИзтриване