Update: Morning Skincare Routine / 2014

by - 12:24 ч.

Здравейте!
(Update: 12.07.2014)

Станаха вече около 4-5 месеца, ако не и повече от както промених напълно продуктите, които използвам сутрин и стана време да ги споделя и с вас!
След последните промени, които направих, успях да нормализирам положението и кожата ми в момента е смесена, едновременно има места нуждаещи се от хидратация, редимно скулите и носът, и такива, които пък трябва да се матират, предимно челото и слепоочието.


Започвам деня си, като почиствам лицето си с тоника за нормална към смесена кожа от Alverde с екстракт от зелени водорасли. Не използвам от зимата измивен гел сутрин и това се отрази много добре на кожата ми. Тоника едновременно почиства и освежава лицето и запазва влагата, за да не я дехидратирам отново.

След това напръсквам лицето си с натуралната вода от маточина на Alteya Organics, като я оставям да попие в кожата. Тя е предназначена точно за моя тип кожа, а освен това е има и противовърпалително действие.

За да запазя влагата използвам худратиращ серум Bioderma Hydrabio Serum, неговата формула е съвсем лека, попива мигновено и хидратира кожата през целия ден. Върши отлична работа върху дехидратираните петна, които имам, така гримът след това изглежда много по-добре.

Понякога използвам само серума сутрин, но доста често имам пъпчици, които трябва да лекувам, за тази цел използвам Bioderma Sebium Global, с този крем кожата ми сама показва кога има нужда от него. Когато усетя, че в съответния ден имам нужда от по-лека грижа залагам на друг крем предназначен за комбинирана кожа - Alverde с ябълка и лайм.

В момента използвам като околоочна грижа гела на Alverde с екстракт от перли. Този крем няма някакви специални компоненти за anti-age грижа или нещо подобно, а е обикновен хидратиращ гел подходящ за всяка възраст. Попива бързо и след това нямам никакъв проблем с нанасянето на по-сух коректор, като Healthy Mix от Bourjois.

Завършвам с балсама на Nuxe, за който вече съм споделяла, че предпочитам да използвам сутрин. Неговата формула е напълно различна от всички други, които имам. Върху устните остава матиран, за това според мен е добра основа за всяко червило, а и съм забелязала, че се задържат по-дълго, а устните се усещат хидратирани за повече от 5-6 часа.

Линк към Special Skincare Routine!
Линк към Nighttime Skincare Routine!

Ами вие какво използвате сутрин?

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара