Golden Rose Velvet Matte Lipstick | мини червила + Video

Здравейте!

Обикновено като ми хрумне идея за пост не мисля много, много. Така и се стигна до поръчката на 15-те мини матови червила от серията Velvet Matte Lipstick на Golden Rose. Не проучих добре какво всъщност представляват новите червила на марката и реших направо да ги поръчам, след като имам няколко цвята от тези в стандартната им гилза.

Това, което пристигна на следващия ден, обаче ме изненада. Знаех, че са малки, но си представях половин червило, а не нещо с размерите на мостра. Едно стандартно червило на Golden Rose е около 4-5 гр. докато тези са една 0,5 гр. като другото интересно е, че най-евтиното стандартно червило на марката е около 2 - 2.50 лв., а тези са по 1,20 лв. броят.


Споменах вече, че имам опит с линията Velvet Matte Lipstick, очаквах и мини червилата да са със същата формула, но докато оригиналната е суха и малко по-трудна за нанасяне, тази на минитата е по-кремообразна и приятна за носене, бих я определила като сатенена.

Няма да минавам детайлно през всички цветове. Вижда се, че преобладават неутралните нюанси, като изключение прави номер 4, което е ярко, цикламено розово. По-големите номера са заети от по-тъмни, червени червила, като номер 27 се е наместил странно между тях. Според мен той е близък до номер 1, като основната разлика е в подтона. На номер 1 е по-бежов, докато при 27 е прасковен. Номер 16 е по-тъмната версия на номер 1.


Близки цветове са и 10, 12 и 14, като разликата е в дълбочината на нюанса. Харесвам серията Velvet Matte, защото цветовете са много наситени. Номер 17, 18 и 19 са 3 нюанса червено, като номер 17 е със син подтон и прави зъбите по-бели, 18 е по-керемиден, докато 19 може да мине за тъмно червено.

При 20 и 23 вече говорим за много по-тъмен цвят, разбира се. Интересното при тях е, че според мен са напълно еднакви, не виждам разлика нито нанесени на ръката, още по-малка е на устните. Нямам уж проблем с очите, така че ще се радвам ако потвърдите теорията ми за тяхната еднаквост.

Последният цвят 29 е много тъмно лилаво. Хубаво изглежда на устните, но след като на пазара има прекрасни, течни матови червила, които са и в пъти по-трайни бих Ви препоръчала за такъв тъмен цвят да се спрете на нещо, за което сте сигурни, че няма да се размаже лесно.


Съдържание:
PPG-3 Hydrogenated Castor Oil, Isononyl Isononanoate, Ethylhexyl Palmitate, Ozokerite, Synthetic Wax, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Hydrogenated Coco-Glycerides, Nylon-12, Euphorbia Cerifera Cera, Octyldodecanol, Ethylhexyl Hydroxystearate, Cetearyl Alcohol, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Copernicia Cerifera Cera, Aroma, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Silica, Octadecyl Di-Butyl-4-Hydroxyhydrocinnamate. May Contain: CI77491, CI77499, CI77891, CI15850, CI45410, CI15880, CI19140, CI42090, CI16035, CI77742, CI15985, CI77007, CI75470, CI77510, Mica, ALuminum Hydroxide.


Като заключение ще кажа, че не препоръчвам да влагате средства в тях. Твърде малки са и според мен това са си чисти тестери/мостри. Идеални са за луди блогъри като мен, но не виждам причина нормален човек да си ги вземе, освен ако по принцип не носи грим и иска да експериментира. Ако вече имате стабилна колекция, знаете какво Ви отива и какво не, то тогава на място преценете кой е вашият цвят и си вземете само него.


Golden Rose Velvet Matte Lipstick | мини червило  - 0,5 гр. цена: 1,20 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

8 коментара

  1. Wow... щом размера на 3 е колкото едно Ейвънско... :D :D Иначе са много симпатични и неутралните тонове ми харесват :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То не е само визуално размера, но основно е в грамажа. 0,5 гр. а стандартно червило е между 3,5 и 5 гр.

      Изтриване
    2. Да..както казваш, скъпи мостри, които би следвало да са безплатни или поне за 0.5 гр трябва да са 50 ст :D поне според мен....

      Изтриване
    3. Снежи, адмирации за сравнителните характеристики (кой цвят е по-тъмен от еди-кой-си и т.н.)! АДСКИ полезен пост!

      Изтриване
    4. Благодаря, за мен е удоволствие! :)

      Изтриване
  2. Според мен тези червила биха били супер за някой който иска да опита формулата на матовата им серия или пък да пробва цвят за който не е сигурен, че му подхожда. Иначе наистина са много, ама много мини. Не си се представям да нося толкова малко червило със себе си в чантата (винаги голяма и пълна с какво ли не). Намирането му ми се струва мисия невъзможна. Иначе адмирации на Golden Rose за инресната идея. Не се сещам за други марки (освен може би каталожните), които да предлагат мини червила.

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина разочароващо, че са толкова малки. За мен те не са мини, а направо микро :D

    ОтговорИзтриване
  4. Мострите на Ейвън/Ори са подобни и са наполовина на цената. Аз лично обичам да нося в чантата си по няколко мостри, но напоследък и това не правя. Иначе вариантът с кутийката е готин за чантата. Наистина обаче са прекалили с цената.. :(

    ОтговорИзтриване