Review: Lavilin Bio 72H Deodorant

Здравейте!

В последното ми видео с любими продукти един дезодорант определено успя да предизвика интереса на голяма част от вас, за това реших да запретна ръкави и да Ви разкажа неговата история...

Имах спешна нужда от дезодорант, който наистина работи и един свободен час, който реших да прекарам в една близка до факултета ми дрогерия, в която рядко ходя. Цялото време мина пред щанда с дезодоранти... да, даже консултантките ме наблюдаваха през цялото време да не би да отмъкна нещо, а аз просто не можех да взема решение.

Знаех много добре какво търся- дезодорант, който не съдържа алуминий и парабени и действа. Първите две неща- добре, ама това с действието много трудно. Вече веднъж дадох доста пари за подобен дезодорант и резултатът беше ужасен, може да си представите колко зле е било, щом даже баща ми ми направи забележка.

Да Ви кажа честно бях почти на косъм да се върна към вредните дезодоранти. Защо вредни? Дезодорантите съдържащи алуминий / алуминиеви соли и парабени е най-лошата комбинация, която може да нанасяте в зоната на подмишниците си. Проучвания на рака на гърдата през последните години свързват точно тези две съставки с неговата поява. За това първо Ви препоръчвам да не ги използвате и също така в никакъв случай НЕ използвайте мъжки дезодоранти - ако сте пробвали знаете колко добре действат, но това е така, защото там концентрациите на съставките са много по-високи и са опасни за женското здраве, за това заложете на дезодорант без алуминий и парабени.

И след дългото чудене се спрях на  Lavilin Bio 72H Deodorant - изпълнява изискванията ми, марката ми е позната, влиза в бюджета, който бях определила и има доста интересни обещания, освен че ...
  • Не съдържа Алуминий, Алкохол и Парабени
  • Нанася се веднъж на 3 дни
  • Не блокира физиологичния процес на отделяне на потната секреция.
  • Неутрализира бактериалната активност на повърхността на кожата

Определено предизвика интереса ми с това, че се нанася само веднъж на 3 дни. Тук ще включа това, че освен в този вариант на стик, се предлага и под формата на рол-он (отново веднъж на 3 дни) и под формата на паста, която се нанася веднъж на 7 дни, като съставът отново е добър. 

Проблемът, който имах аз до голяма степен беше свързан по-скоро с неприятната миризма и основно търсех средство, с което да се преборя с нея, не толкова с проблеми като по-обилно изпотяване. Трябва да имате това предвид, защото  Lavilin Bio се води, че не блокира потната секреция, въпреки че според мен може би е една идея по-малко.

Lavilin Bio 72H Deodorant се нанася по схема и аз спазвам това, защото когато има някакви препоръки на опаковката по-добре да се спазват.
  • Измийте подмишницата и я подсушете старателно.
  • Разнесете внимателно на цялата зона.
  • Повторно нанасяне от Lavilin се прилага само когато неприятната миризма се появи отново.
  • Да не се прилага върху възпалена и раздразнена кожа.
  • Да не се използва заедно с други дезодоранти.
  • Ефективността варира в зависимост от индивидуалния начин на живот.
  • Период на адаптация: За прехода към „здравословен дезодорант“, може да се наложат 5-7 приложения за постигане на максимална индивидуална ефективност.
И след всичко казано до тук... как всъщност действа Lavilin Bio 72H Deodorant? Съвсем без да преувеличавам наистина забравяте за неприятаната миризма. В началото след нанасянето се усеща съвсем лекият и деликатен аромат на дезодоранта, но в края на деня вече го няма, но няма и неприятен аромат. Няма го и на следващия ден и дори на по-следващия.

Води се водоустоичив, подходящ за спорт и съм съгласна да вярвам на това, защото трудно ми е да опиша чувствата си, но аз наистина си мислех, че имам някакъв проблем преди да открия този дезодорант и все още изживявам шока от това, че всъщност действа, защото съм пробвала голяма част от нещата на пазара.


За съдържанието:
Пропанедиол или още пропиленгликол, Вода, Оризово нишесте (Oryza Sativa), Натриев стеарат, Лактоза, Млечен протеин, Бифида фермент лизат, Етилхексилглицерин, Малтодекстрин, Екстракт от лечебен исоп (Hyssopus Officinalis), Масло от цветовете на карамфил (Eugenia Caroyphyllus), цветна вода от Chamomilla Recutita, Кокоил пролин, глицинова соя, Цветен екстракт от невен (Calendula Officinalis), Цветен екстракт от арника (Arnica Montana), Токоферол, Феноксиетанол, Парфюм (аромат), О-Цимен-5-ОЛ.

Не съдържа животински продукти, няма алуминий, парабени и алкохол. Има биоразградима опаковка.


Като заключение ще кажа (както може би се досещате) че съм повече от доволна от дезодоранта. Изпълнява всичко, което исках от подобен продукт. Справи се с проблема, който имах и определено успя да възбуди интереса ми към проуктите на Lavilin Bio.

Lavilin Bio 72H Deodorant- 50 мл. цена: около 15 лв.

Какъв дезодорант използвате в момента?

Love,
Snejana

You May Also Like

13 коментара

  1. Снежи, супер навреме е тази публикация за мен. Точно си търсех подобно нещо. Моля те кажи откъде мога да го купя? Страхотна си :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз го взех от Be Fit, но съм виждала марката и в аптеките и в био магазините. :)

      Изтриване
    2. Оставя ли някакви следи по дрехите :)

      Изтриване
  2. Супер! И аз ще му обърна внимание след като си изразходя любимеца ми на Dr. Hauschka,който според мен също работи, а и е безвреден. На Lavilin използвам интимния гел. Страшно много ми допада и го препоръчвам. Марката ми се издига в очите все повече и повече. :) Купувам я в аптека Авокадо срещу НДК. За мое съжаление местоположението на be fit хич не ми е удобно.
    Поздрави!
    <3

    ОтговорИзтриване
  3. гледах го още преди година и половина и се зарадвах,че няма алуминий и парабени,но има други съставки не по малко гаднички и за зоната под мишницата опасни според мен. За крака виж може и да става с този състав :))) Снежи пробвай Хаушка ще се влюбиш и е напълно греен

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За кои съставки точно говориш, стана ми интересно. Аз ти гледах уж, но винаги може да има някаква по-актуалната информация.

      Изтриване
  4. Благодаря много за поста. От доста време търся дезодорант без алуминий, който обаче наистина да работи. До момента търсенето е безуспешно. Определено ще го пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  5. Привет и от мен! Въпросът ми е, ако се къпе човек всяка вечер, кога да го ползвам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :D ... и аз се къпя всяка вечер, но го използвам така както е написано в публикацията. Може би съм пропуснала да кажа, но продуктът е водоустойчив и няма проблем и 2-3 пъти да се къпеш на ден. Както е казано - продуктът се подновява, когато се появи отново неприятният аромат, може и на 10 дни да се мажеш зависи си от тялото.

      Изтриване
  6. Благодаря за отговора, Снежи! Беше важно уточнение! :) поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Съжалявам, ако ще разочаровам някой, но при мен тези деодорант не работи. Ефективността му е около 4 часа. Много е приятен, но за цял работен ден не става.

    ОтговорИзтриване