Review: Bourjois Healthy Balance Powder

Здравейте!

Преди около 6 месеца Ви бях споделила една снимка във Facebook- сравнение на старата ми пудра и тази на Bourjois Healthy Balance, сега е време и за по-подробно ревю, първите ми впечатления бяха добри, но дали и крайното ми мнение ще е такова? ...


Опаковката е много компактна, тънка и подходяща за всяка чанта. Има огледало, само четка или тампонче липсва, но аз лично предпочитам да няма, за това за мен не е проблем.

Формулата е кадифено мека и много фино смляна, усеща се много приятно нанесена върху кожата. С тази пудра трудно може да се прекали и винаги изглежда естествено. Не прави кожата суха и не е комедонна, Аз използвам цвят 52 Vanilla, който е най-светлият, но не е прозрачен, придава си цвят, макар и съвсем леко (не е трансперантен). Предлага се в 4 различни цвята.

Нанасям с голяма пухкава четка на цялото лице, рано сутрин. Издържа перфектно матирано около 5 часа (при много мазна кожа) около обяд ми е необходимо лек touch-up предимно в Т-зоната. Пудрата е изпробвана и в летни и в зимни условия и за мен това е най-добрата, която съм използвала до сега.

Друго важно според мен е това, че до сега не съм имала проблем с това да се появи коричка върху самата пудра, нещо което ми се случи и с тази на Rimmel, и с тази на Maybelline, дори след дълга употреба тя изглежда като нова, както и на формула, цвят, и на аромат.


За съдържанието: не е най-доброто, което може да съществува, за съжаление. Talc е съставка използвана масово във всички продукти под формата на пудра. В натуралната козметика тя е замененa с Mica. Naylon-12 целта му е да прави лицето перфектно и гладко, също както на силиконите. В състава има и два парабена. Цинкът се съдържа в повечето продукти предназначени да матират кожата. На фона на казаното до тук има и два плодови екстракта- райска ябълка и лимон. Последните съставки са оцветители.


Като заключение ще кажа, че като действие и ефект върху кожата е в пъти по-добра от пудрите, които съм използвала преди. Иска ми се да пробвам и някоя натурална, за да мога да направя разликата.

Bourjois Healthy Balance Powder- 9 гр. цена: 15-16 лв.

Коя е най-добрата пудра, която сте ползвали до сега?

Love,
Snejana

You May Also Like

6 коментара

  1. Със сигурност мисля да пробвам тази пудра след като свърша Stay Matte на Rimmel. Дори съм готова някак да преглътна състава й, по принцип залаган на по-натурален състав при бялата козметика и си "затварям очите" що се отнася до декоративна.
    Много полезно ревю :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много добре го каза, аз правя по същия начин :D И благодаря! <3

    ОтговорИзтриване
  3. Това е най-добрата пудра,която съм ползвала до сега.. Сега използвам една на Catrice,която никак не е лоша,но просто не е моята :D Исках да пробвам и Star matte на Rimmel,но не знам дали има смисъл хах..

    ОтговорИзтриване
  4. Не пречи да я пробваш, но вариантът и продаван в България нещо не е толкова добър. :)

    ОтговорИзтриване
  5. А прикрива ли петна или е само за матиране?

    ОтговорИзтриване