Review: Green Pharmacy шампоан и балсам с нар и арганово масло

Здравейте!

Днес най-накрая дойде ред на шампоана и балсама от Green Pharmacy, които ползвам от декември месец. Ако се интересувате от продукти за коса без парабени, изкуствени оцветители, SLS (Sodium lauryl sulfate) и SLES (Sodium laurethether sulfate), то това ревю е специално за вас!


От векове е известно, че така нареченото "течно злато на Мароко" - натуралното арганово масло, има свойството да възстановява блясъка на косата, регенерира я, изглажда я, като я прави мека, еластична, лесна за разресване и стилизиране.
Маслото я защитава от външни фактори, като укрепва и подхранва кожата на главата.
Пантенолът овлажнява и регенерира, подобно на екстракта от нар, който също така освежава цвета. Редовната употреба прави косата лека, лъскава, еластична и добре хидратирана. 


Балсамът омекотява косата, прави я лъскава, мека, еластична, лесна за разресване и стилизиране. Предпазва я от външни фактори, като същевременно тя не става прекалено бухнала. Укрепва и подхранва кожата на главата, успокоява раздразненията. Екстрактът от нар овлажнява, регенерира и възстановява цвета на косата.

Шампоаните и балсама не съдържат парабени, изкуствени оцветители, SLS (Sodium lauryl sulfate) и SLES (Sodium laurethether sulfate).

Съдържание на шампоана:
Aqua, Sodium Myreth Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Panthenol, Argania Spinosa Kernel Oil, Punica Granatum Extract, Polyquaternium-10, PEG-12 Dimethicone, Parfium, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methilsothiazolinone, Benzyl Salicylate.

За съдържанието: (какво обикновено започвам с последните 3 съставки, защото там понякога се крият най-лошите :D )
Започваме с Benzyl Salicylate- той се среща и в продуктите на Lush, представлява салицилова киселина на бензил естер, използва се в козметиката като разтворител за аромати, използва се ограничено, поради тази причина. Methilsothiazolinone е консервант, една често срещана съставка в козметиката. Methylchloroisothiazolinone е анти-бакрериален агент предотвратяващ развитието на плесени. Benzyl Alcohol е ароматен алкохол и се използва за ароматизиране на продуктите.

Как действа на моята коса:
Шампоана измива косата повече от отлично, мога да го сравня само с шампоаните за дълбоко почистване, които съм ползвала. Пени се изключително добре. Оставя косата чиста и мека. Формулата му е много течна и гелообразна, прозрачна на цвят. Има лек аромат на чисто. Харесвам го много, въпреки че не прави косата ми толкова мека колкото шампоана ми на Dove, но пък я измива много по-добре от него, за това ги редувам.

Съдържание на балсама:
Aqlua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Ceteareth-20, Argania Spinosa Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Punica Granatum Extract, Dimethiconol, Cyclopentasiloxane, Behentrimonium Chloride, Citric Acid, Parfium, DMDM-Hydantioin,  Methylchloroisothiazolinone, Methilsothiazolinone, Benzyl Salicylate.

За съдържанието:
DMDM-Hydantioin е антимикробен консервант, често използван в козметиката. Citric Acid или лимонена киселина е ясна, използва се и в хранително-вкусовата индустрия. Behentrimonium Chloride е съединение получено от рапичното масло и се използва за омекотяваща съставка в шампоани и балсами. Cyclopentasiloxane се използва по същия начин, също така се среща и в кремовете за лице.

Как действа на моята коса:
Балсамът от друга страна не се справя добре със сухата ми къдрава коса, но съм сигурна, че на по-фина коса ще върши отлична работа! Формулата му е кремообразна, има лек аромат на чисто и сладко. Оставя косата мека и помага за разресването.

Като заключение ще кажа, че харесвам и двата продукта, шампоана малко повече от балсама, но определено бих повторила покупката, най-вече заради хубавото съдържание и заради това че не съдържат парабени, изкуствени оцветители, SLS (Sodium lauryl sulfate) и SLES (Sodium laurethether sulfate).

Green Pharmacy шампоан с нар и арганово масло за суха коса- 350 мл. цена около 6.50 лв.
Green Pharmacy балсам с нар и арганово масло за суха коса- 300 мл. цена около 5 лв.

Очаквайте скоро ревю и на измиващия гел с масло от чаено дърво на Green Pharmacy!

Ползвали ли сте продуктите им? Какво мислите за тях?

Love,
Snejana

You May Also Like

8 коментара

  1. Аз имах този с коприва от серията, но не останах очарована. Състава обаче ми допада/
    За сметка на това, "билковите" кремове за ръце от серията съдържат по 3-4 парабена и парафини... :D .

    ОтговорИзтриване
  2. Хах.. "билкови" парабени значи :D шегувам се, това звучи просто ужасно :(

    ОтговорИзтриване
  3. От доста време все чета положителни ревюта за продуктите за коса на марката, но не съм я засичала,ще съм ти много благодарна ако ми споделиш откъде си купи шампоана и балсама за коса :)Благодаря ти предварително!

    ОтговорИзтриване
  4. Фримата Green Master e от каталожния тип козметика, аз съм поръчвала от дистрибутор, но попаднах на сайт на една аптека, в който има техните продукти- http://apteka.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB/green-pharmacy, за това предполагам, че и по аптеките се намират. Иначе имат сайт, от който май може да се поръчва- http://www.green-master.eu/index.php/products/cosmetics/green-pharmacy.html

    :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  5. Мисля и аз да опитам някой от тези шампоани.

    ОтговорИзтриване
  6. Много хубаво ревю,както винаги!
    В момента ползвам аргановото масло на марката, ще видим как ще ми се отрази :)
    Girl's Temptations

    ОтговорИзтриване
  7. преди време имах този с коприва, на моята коса се отразяваше страхотно, дори мисля пак да си поръчам някои от тези шампоани, добри са и безвредни, косата ми ставаше много мека и гладка.

    ОтговорИзтриване
  8. Green Master предлагат марката, но на доста завишени цени и не в пълната гама. Green Pharmacy имат доста продукти, лично аз ги ползвам доста и като мъж за козметика давам много добри отзиви :)

    ОтговорИзтриване