BB Cream

by - 18:51 ч.

Здравейте!

Съкращение то ББ идва от Blemish Balm - балсам, който покрива несъвършенства или още Beauty Balm.

Той съществува отдавна, измислен е някъде през 60-те години от немски дерматолог, който искал да създаде продукт, който да помага на пациентите си, които имат кожни проблеми, да прикрият несъвършенствата по кожата си, но и в същото време и да я защитат от изсушаване и от слънчевата светлина.

В България те станаха популярни през 2012г. Но от 80-те години на 20-ти век са разпространени  на изток - Корея, Япония. Там те са много по популярни отколкото в Европа, представляват 15% от оборота на козметиката. За жените в Азия е много важна основата на лицето- красивата кожа без белези и петна е задължителна.
Предимствата на ББ кремовете: Най- доброто за нас европейките е, че в един продукт получаваш няколко неща, които иначе трябва да използваш отделно.

Например когато станем сутрин използваме крем, който третира някакъв проблем, след това се нанася хидратантен крем, защото хидратацията е основата на добрата кожа, след това слагаме някакъв коректор , база, фон дьо тен- какво голямо мазане настава сутрин само. С ББ кремът всъщност имаме всичко в едно.

Помага за придобиване на равен тен без ефекта на плътната маска на фон дьо тена, която притеснява голяма част от жените. ББ кремовете са подходящи за всички типове кожа, защото имат голямо видово разнообрази. Предлагат се в по-малко нюанси, което прави избора на подходящ цвят по-лесен. Но това не е недостатък, защото много добре се нагажда към цвета на кожата.

Много лека текстура, за ежедневно ползване, с ниско ниво на прикриване на несъвършенствата.

В момента на Българския пазар се появяват ББ кремове на различни марки. Всеки ден някой от най-разпространените брандове представя нов ББ крем.

Има и още една малка подробност – използвайте го пестеливо. Количеството, което Ви трябва, за да постигнете естествена визия, е колкото грахово зрънце, като го разпредлите равномерно на челото, под очите, на носа, брадичката и бузите и го втриете в кожата.
На желанието за по- добра покривност на проблемната кожа козметичната индустрия отговори с изобретяването на СС крема. CC Cream е съкращение от Color Control cream и според козметиците е подобрена версия на BB Cream. Но той не е за жени желаещи леко покритие.

За сега СС крема се предлага само на източния пазар. (Ще направя публикация и за него следващия път)

Надявам се да съм била полезна!


Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара